Recept

Polévka s dušeným krabím masem

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 92 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 32 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 40203
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

120 g Hovězí maso mleté
600 g Krab
Kořenící omáčka
17 g Červená pasta ze sojových bobů
17,4 g Česnek
76 g Kari pasta červená
35 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ml Olej sezamový
3 ml Omáčka sojová světlá
0,3 g Pepř černý mletý
22,3 g Pórek
150 g Ředkev
1 g Sezam - semena
2,8 ml Sirup zázvorový
2 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
800 ml Voda pitná
40 g Zlateň věncová

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 287 kcal
Kilojoule 1 201kJ
4% Sacharidy 15 g
11% Tuky 8 g
38% Sodík 751 mg
65% Bílkoviny 37 g

Polévka s dušeným krabím masem postup přípravy receptu:

1

Houby namočíme na jednu hodinu. Kraby očistíme kartáčkem, odřežeme koncové části nohou a maso vyřežeme z krabích schránek. Maso i krabí schránky propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.

2

Mleté maso okořeníme polovinou kořenící omáčky, kterou připravíme smícháním surovin na kořenící omáčku. Druhou polovinou omáčky obalíme okapané krabí maso. Vršky klíčků fazole Mungo odřízneme a sýr Tofu rozmačkáme v utěrce. Okapané houby nakrájíme na teké nudličky. Ředkev a pórek oloupeme a nakrájíme je na 3cm dlouhé proužky.

3

V hrnci přivedeme k varu vodu, kterou osolíme a v páře z vroucí vody spaříme fazolové klíčky, které potom nakrájíme na kousky dlouhé půl centimetru.

4

Do hrnce s vodou přecedíme pastu ze sójových bobů a pastu z červené papriky. Dále přidáme do vody krabí končetiny a nakrájenou ředkev a vaříme 2 minuty při vysoké teplotě. Když voda začne vřít, zmírníme oheň a polévku vaříme dalších 10 minut a po této době krabí končetiny vyndáme. Z kořeněného krabího masa a dalších surovin připravíme nádivku, kterou dochutíme solí, pepřem, sezamovými semínky a sezamovým olejem. Prázdné krabí schránky vysypeme moukou a naplníme je připravenou nádivkou. Povrchy schránek s nádivkou zasypeme moukou a celé je obalíme v rozšlehaném vejci. Takto připravené krabí schránky orestujeme na pánvi a po krátkém orestování je ještě jednou obalíme ve vejci a restujeme je další 1 minutu.

5

Osmažené kraby vhodíme do připravené krabí polévky a

6

povaříme je 2 minuty na prudkém ohni, po 2 minutách oheň zmírníme, a vaříme dalších 10 minut. Po 10 minutách přidáme kousky pórku česnek, zázvorový džus, sůl, zlateň věncovou a přivedeme k varu. Polévku podáváme horkou v miskách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept