Recept

Bramborová terina se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 40205
Kategorie: Zelenina

Ingredience

500 g Brambory
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Oregano čerstvé
1 ks Paprika červená
1 špetka Paprika mletá sladká
2 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rajčata Cherry
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
100 g Sýr Ementál (Primátor)
500 ml Vývar zeleninový
700 g Zelí hlávkové bílé
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 425 kcal
Kilojoule 1 780kJ
12% Sacharidy 44 g
29% Tuky 22 g
36% Sodík 716 mg
32% Bílkoviny 18 g

Bramborová terina se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, oloupeme a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 20 minut. Zelí omyjeme a rozdělíme na jednotlivé listy, které blanšírujeme v horkém zeleninovém vývaru asi 5 minut. Poté zelné listy vyjmeme a necháme okapat.

2

Papriku omyjeme, očistíme, zbavíme jader a nakrájíme na slabé proužky. Cherry rajčátka omyjeme a překrojíme napůl.

3

Oregano omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. Troubu předehřejeme na 170 stupňů Celsia.

4

Na pánvi rozpálíme olej a papriku s rajčátky a oreganem na něm podusíme, osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou.

5

Horké brambory najemno nastrouháme, přimícháme horké mléko, smetanu a sýr. Osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku.

6

Formu na teriny vymažeme máslem a vyložíme listy zelí tak, aby vyčnívaly přes kraje formy.

7

Formu naplníme bramborovou směsí a zeleninou tak, aby zelenina byla úplně překrytá bramborovou směsí. Bramborovou směs pak zakryjeme zelnými listy a nakonec alobalem.

8

Terinu dáme péct do trouby na 20 minut. Asi 10 minut před dopečením alobal odstraníme a terinu zapečeme. Po upečení ji nakrájíme na plátky a servírujeme na připravené talíře.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept