Recept

Pikantní dušená kachna

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 40209
Kategorie: Maso

Ingredience

8 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
0,5 kávová lžička Cukr moučkový
1 ks Kachna mražená
1 kávová lžička Kari koření
0,5 kávová lžička Kmín drcený
4 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
0,3 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,263 kcal
Kilojoule 5 286kJ
1% Sacharidy 4 g
160% Tuky 120 g
2% Sodík 42 mg
76% Bílkoviny 43 g

Pikantní dušená kachna postup přípravy receptu:

1

Kachnu rozmrazíme, očistíme a naporcujeme. Česnek utřeme se solí a spolu se vším kořením rozmícháme v octě. Směsí důkladně potřeme maso a necháme marinovat min. 3 hodiny.

2

Poté zprudka orestujeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Podlijeme, přidáme nadrobno nasekanou papriku, zakryjeme a dusíme na mírném ohni doměkka.

3

Nakonec šťávu ochutíme cukrem, porce kachny upravíme na talíře a podáváme.

Poznámka

čas přípravy je bez doby marinování masa-3h

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept