Zdravý recept

Hovězí jazyk vařený

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4021

Ingredience

0,5 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Hovězí jazyk
1 ks Mrkev kořen
1 ks Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 103 kcal
Kilojoule 433kJ
3% Sacharidy 10 g
6% Tuky 5 g
15% Sodík 293 mg
10% Bílkoviny 6 g

Hovězí jazyk vařený postup přípravy receptu:

1

Hovězí jazyk si omyjeme pod tekoucí studenou vodou, přistavíme do studené vody a vaříme mírným varem do měkka.

2

Očištěnou a pokrájenou zeleninu k jazyku dáme vařit až v poslední půlhodině varu.

3

Uvařený jazyk dáme na chvilku do studené vody, aby se nám lépe loupal a poté nakrájíme na tenké plátky.

Poznámka

Jazyk podáváme nakrájený na plátky se sardelovou pastou s knedlíkem anebo obložený dušenou zeleninou a brambory posypanými petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept