Hovězí jazyk vařený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí jazyk vařený
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4021 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 ks | Hovězí jazyk |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 21,8mg |
Draslík | 453,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hovězí jazyk, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí jazyk vařený postup přípravy receptu:
1 | Hovězí jazyk si omyjeme pod tekoucí studenou vodou, přistavíme do studené vody a vaříme mírným varem do měkka. |
2 | Očištěnou a pokrájenou zeleninu k jazyku dáme vařit až v poslední půlhodině varu. |
3 | Uvařený jazyk dáme na chvilku do studené vody, aby se nám lépe loupal a poté nakrájíme na tenké plátky. |
Poznámka
Jazyk podáváme nakrájený na plátky se sardelovou pastou s knedlíkem anebo obložený dušenou zeleninou a brambory posypanými petrželovou natí.