Recept

Grilovaná vepřová žebírka s tabascem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 40212

Ingredience

600 g Vepřová žebra
Marináda
1 ks Cibule
20 g Cukr vanilka
2 polévková lžíce Kečup ostrý
1 polévková lžíce Med včelí
1 dl Ocet Sherry
1 dl Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
10 g Oregano sušené
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tabasco
20 g Zázvor mletý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 518 kcal
Kilojoule 2 166kJ
6% Sacharidy 21 g
54% Tuky 41 g
13% Sodík 254 mg
31% Bílkoviny 17 g

Grilovaná vepřová žebírka s tabascem postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek oloupeme, drobně nasekáme a dáme do velké pánve, kde už máme připravený olej. Pozor nic nesmažíme, jen hřejeme. Hned přidáme nasekaný zázvor, posypeme paprikou, zalijeme pivem, přilijeme ocet, kečup, vanilkový cukr, med, worcester, tabasco, směs promícháme a podle chuti osolíme, opepříme a povaříme 10 minut. Směs necháme vychladnout.

2

Vepřová žebírka naporcujeme, naskládáme do marinády, dáme do ledničky a necháme maso marinovat celou noc.

3

Gril potřeme olejem, zahřejeme na vysokou teplotu, naskládáme marinovaná žebírka a z obou stran opékáme asi tak 15 minut. Opečené dáváme na talíř a posypeme oreganem.

Poznámka

Zbylou marinádu dáme na pánev a povaříme do jejího zhoustnutí asi 10 minut a používáme na zalévání žebírek, ale také jiného masa připraveného na grilu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept