Grilovaná vepřová žebírka s tabascem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná vepřová žebírka s tabascem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 40212 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Vepřová žebra |
Marináda | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
20 g | Cukr vanilka |
2 polévková lžíce | Kečup ostrý |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 dl | Ocet Sherry |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Omáčka pikantní worcesterová |
10 g | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 dl | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tabasco |
20 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 81,0mg |
Draslík | 338,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vepřová žebra, Česnek, Cibule, Med včelí, Oregano sušené, Paprika mletá sladká, Sůl, Tabasco, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kečup ostrý, Ocet Sherry, Olej olivový extra panenský, Omáčka pikantní worcesterová, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná vepřová žebírka s tabascem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme, drobně nasekáme a dáme do velké pánve, kde už máme připravený olej. Pozor nic nesmažíme, jen hřejeme. Hned přidáme nasekaný zázvor, posypeme paprikou, zalijeme pivem, přilijeme ocet, kečup, vanilkový cukr, med, worcester, tabasco, směs promícháme a podle chuti osolíme, opepříme a povaříme 10 minut. Směs necháme vychladnout. |
2 | Vepřová žebírka naporcujeme, naskládáme do marinády, dáme do ledničky a necháme maso marinovat celou noc. |
3 | Gril potřeme olejem, zahřejeme na vysokou teplotu, naskládáme marinovaná žebírka a z obou stran opékáme asi tak 15 minut. Opečené dáváme na talíř a posypeme oreganem. |
Poznámka
Zbylou marinádu dáme na pánev a povaříme do jejího zhoustnutí asi 10 minut a používáme na zalévání žebírek, ale také jiného masa připraveného na grilu.