Recept

Kořeněná nadívaná kachna

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 40214

Ingredience

150 g Brambory
2 ks Cibule
2 ks Feferony
0,5 kávová lžička Garam masala
1200 g Kachna mražená
150 ml Mléko plnotučné
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
0,3 ks Veka
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
4 stroužek Česnek
Horké koření [39441]
3 kávová lžička Chilli koření mleté
1,5 kávová lžička Hřebíček
3 kávová lžička Kardamom
3 kávová lžička Kmín celý
6 kávová lžička Koriandr celý
0,8 kávová lžička Muškátový oříšek
1,5 kávová lžička Skořice celá
Kořeněná nadívaná kachna
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 838 kcal
Kilojoule 3 507kJ
5% Sacharidy 19 g
97% Tuky 73 g
3% Sodík 68 mg
53% Bílkoviny 30 g

Kořeněná nadívaná kachna postup přípravy receptu:

1

Cibuli, feferony i kachní vnitřnosti rozemeleme, veku namočíme v mléce, vše smícháme se zázvorem, horkým kořením a nastrouhanými vařenými brambory. Ochutíme solí a důkladně promícháme.

2

Směsí naplníme očištěnou kachnu a zašijeme. Česnek utřeme se solí a pepřem, maso ochucenou solí potřeme. Vložíme do pekáčku, mírně podlijeme a dusíme do poloměkka. Poté znovu podlijeme a ve vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Mezitím průběžně poléváme šťávou.

3

Horké koření [39441]:

4

koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept