Omáčka se zelenými paprikami a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka se zelenými paprikami a žampiony
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 40215 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
70 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Paprika zelená |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
800 ml | Vývar slepičí |
2 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 520,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika zelená, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka se zelenými paprikami a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Očištěné papriky nadrobno nakrájíme. Žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. |
2 | V kastrůlku rozehřejeme polovinu másla, zaprášíme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, vymícháme dohladka a za stálého míchání zvolna povaříme asi 15 minut. |
3 | V pánvi na zbylém másle podusíme nakrájené papriky a žampiony doměkka. |
4 | Do základu omáčky vmícháme podušené papriky a žampiony, přidáme rajčatový protlak, osolíme a krátce povaříme. |
5 | Omáčku podáváme k vařenému nebo dušenému drůbežímu masu s rýží. |