Jednoduchý recept

Omáčka se zelenými paprikami a žampiony

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 40215
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

100 g Máslo čerstvé
70 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Paprika zelená
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
800 ml Vývar slepičí
2 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 301 kcal
Kilojoule 1 258kJ
6% Sacharidy 22 g
29% Tuky 22 g
36% Sodík 726 mg
13% Bílkoviny 7 g

Omáčka se zelenými paprikami a žampiony postup přípravy receptu:

1

Očištěné papriky nadrobno nakrájíme. Žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

2

V kastrůlku rozehřejeme polovinu másla, zaprášíme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, vymícháme dohladka a za stálého míchání zvolna povaříme asi 15 minut.

3

V pánvi na zbylém másle podusíme nakrájené papriky a žampiony doměkka.

4

Do základu omáčky vmícháme podušené papriky a žampiony, přidáme rajčatový protlak, osolíme a krátce povaříme.

5

Omáčku podáváme k vařenému nebo dušenému drůbežímu masu s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept