Omáčka z Hermelínu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z Hermelínu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40216 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 špetka | Kmín drcený |
30 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko plnotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 187,5mg |
---|---|
Cholesterol | 39,5mg |
Draslík | 10,4mg |
Vláknina | 639,8mg |
Vitamín A | 65,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 783,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z Hermelínu postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. |
2 | Do jíšky vmícháme na kostičky nakrájený sýr a když se rozpustí, postupně přiléváme mléko. Za stálého míchání zvolna povaříme asi 10 minut a odstavíme z plotny. |
3 | Do omáčky přidáme kmín, osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou pažitku a petrželku. |
4 | Omáčku podáváme k různým druhům vařených těstovin. |