Jednoduchý recept

Omáčka z Hermelínu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 40216
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 špetka Kmín drcený
30 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko plnotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
120 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 250 kcal
Kilojoule 1 044kJ
3% Sacharidy 12 g
23% Tuky 17 g
5% Sodík 97 mg
20% Bílkoviny 11 g

Omáčka z Hermelínu postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku.

2

Do jíšky vmícháme na kostičky nakrájený sýr a když se rozpustí, postupně přiléváme mléko. Za stálého míchání zvolna povaříme asi 10 minut a odstavíme z plotny.

3

Do omáčky přidáme kmín, osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou pažitku a petrželku.

4

Omáčku podáváme k různým druhům vařených těstovin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept