Recept

Jehněčí kýta s fazolemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 40219

Ingredience

2 kg Jehněčí kýta
Příloha
1 ks Cibule
400 g Fazole bílé sterilované
10 g Křen
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
300 g Švestky sušené
Marináda
1 dl Balsamico ocet
20 g Celer řapíkatý
2 dl Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
20 g Zázvor mletý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,027 kcal
Kilojoule 4 295kJ
11% Sacharidy 41 g
98% Tuky 74 g
19% Sodík 387 mg
90% Bílkoviny 51 g

Jehněčí kýta s fazolemi postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso umyjeme, vykostíme a naložíme do marinády na celou noc. Sušené švestky namočíme na 30 minut do studené vody, scedíme a vypeckujeme.

2

Marináda: Do misky vlijeme olej, ocet, přidáme oloupaný a rozmačkaný česnek, nastrouhaný zázvor a celer, sůl, pepř, nasekanou petrželovou nať a všechny suroviny v misce dobře promícháme.

3

V pánvi zahřejeme máslo a na něm osmažíme nasekanou cibuli dozlatova, fazole scedíme a vsypeme je do pánve, přidáme scezené švestky a povaříme do změknutí. Přibližně 20 minut. Před dokončením vaření přidáme nastrouhaný křen, podle chuti osolíme a opepříme, zamícháme a odstavíme.

4

Gril potřeme olejem a zahřejeme na vysokou teplotu. Maso položíme do středu ohně a zprudka opečeme ze všech stran. Potom pokračujeme v opékaní pomalu a nezapomeneme maso otáčet. Pečeme přibližně 30 minut.

5

Upečenou kýtu sundáme z grilu, položíme na prkénko, necháme maso odpočinout tak 10 minut a nakrájíme na tenké plátky, které porcujeme na talíře. K masu přidáme připravenou fazolovou přílohu.

Poznámka

Jehněcí kýtu servírujeme teplou s fazolovou přílohou a vařeným bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept