Jehněčí kýta s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kýta s fazolemi
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 40219 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kg | Jehněčí kýta |
Příloha | |
---|---|
1 ks | Cibule |
400 g | Fazole bílé sterilované |
10 g | Křen |
100 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Švestky sušené |
Marináda | |
1 dl | Balsamico ocet |
20 g | Celer řapíkatý |
3 stroužek | Česnek |
2 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
20 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 180,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí kýta, Cibule, Fazole bílé sterilované, Křen, Sůl, Švestky sušené, Balsamico ocet, Celer řapíkatý, Česnek, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kýta s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso umyjeme, vykostíme a naložíme do marinády na celou noc. Sušené švestky namočíme na 30 minut do studené vody, scedíme a vypeckujeme. |
2 | Marináda: Do misky vlijeme olej, ocet, přidáme oloupaný a rozmačkaný česnek, nastrouhaný zázvor a celer, sůl, pepř, nasekanou petrželovou nať a všechny suroviny v misce dobře promícháme. |
3 | V pánvi zahřejeme máslo a na něm osmažíme nasekanou cibuli dozlatova, fazole scedíme a vsypeme je do pánve, přidáme scezené švestky a povaříme do změknutí. Přibližně 20 minut. Před dokončením vaření přidáme nastrouhaný křen, podle chuti osolíme a opepříme, zamícháme a odstavíme. |
4 | Gril potřeme olejem a zahřejeme na vysokou teplotu. Maso položíme do středu ohně a zprudka opečeme ze všech stran. Potom pokračujeme v opékaní pomalu a nezapomeneme maso otáčet. Pečeme přibližně 30 minut. |
5 | Upečenou kýtu sundáme z grilu, položíme na prkénko, necháme maso odpočinout tak 10 minut a nakrájíme na tenké plátky, které porcujeme na talíře. K masu přidáme připravenou fazolovou přílohu. |
Poznámka
Jehněcí kýtu servírujeme teplou s fazolovou přílohou a vařeným bramborem.