Jednoduchý recept

Omáčka Arrabbiata

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 4022
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 stroužek Česnek
3 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Rajčata
75 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
125 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 123 kcal
Kilojoule 516kJ
2% Sacharidy 8 g
12% Tuky 9 g
11% Sodík 224 mg
7% Bílkoviny 4 g

Omáčka Arrabbiata postup přípravy receptu:

1

Slaninu a chilli papričky nakrájíme najemno. Společně s prolisovaným česnekem a nadrobno nakrájenou cibulí asi 8min restujeme na rozpáleném oleji při střední teplotě.

2

Přidáme nadrobno nakrájená rajčata, zalijeme půl hrnkem vody, ochutíme solí a pepřem a pod pokličkou vaříme asi 40min do zhoustnutí.

Poznámka

Omáčka je pálivá, vhodná ke všem druhům těstovin, zejména k penne rigate. Podáváme s nastrouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept