Omáčka Arrabbiata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka Arrabbiata
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4022 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
3 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
75 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 12,8mg |
Draslík | 401,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka Arrabbiata postup přípravy receptu:
1 | Slaninu a chilli papričky nakrájíme najemno. Společně s prolisovaným česnekem a nadrobno nakrájenou cibulí asi 8min restujeme na rozpáleném oleji při střední teplotě. |
2 | Přidáme nadrobno nakrájená rajčata, zalijeme půl hrnkem vody, ochutíme solí a pepřem a pod pokličkou vaříme asi 40min do zhoustnutí. |
Poznámka
Omáčka je pálivá, vhodná ke všem druhům těstovin, zejména k penne rigate. Podáváme s nastrouhaným parmezánem.