Kapr na grilu s kmínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na grilu s kmínem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 40220 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
400 g | Kapr obecný |
10 g | Kmín celý |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 l | Mléko polotučné |
400 g | Mrkev kořen |
1 dl | Olej olivový |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 467,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 82,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,1mg |
Vitamín E | 11,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Kapr obecný, Kmín celý, Med včelí, Olej slunečnicový, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr na grilu s kmínem postup přípravy receptu:
1 | Kapra vykucháme, očistíme, umyjeme, osolíme, naporcujeme, porce namočíme do studeného mléka a odložíme na 30 minut do lednice. |
2 | Zálivka: Mrkev oloupeme, dáme na pánev, kde máme rozehřáté máslo a na něm mrkev na mírném plamínku dokola opečeme. Do pánve přilijeme vymačkanou šťávu ze 2 pomerančů, pomerančovou kůru nakrájíme na větší proužky, které položíme vedle mrkve a také opečeme, přidáme na kolečka nakrájený česnek, přisypeme kmín, med, zalijeme vínem povaříme a odstavíme. Nakonec podle chuti opepříme. |
3 | Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu, porce ryby osušíme, naskládáme na rošt, obě strany pokapeme olivovým olejem a z obou stran pečeme přibližně 4 minuty. |
4 | Upečené ryby porcujeme na talíře, vedle naaranžujeme pečenou mrkev, opečenou pomerančovou kůru a vše zalijeme připravenou zálivkou. |
Poznámka
Grilovanou rybu servírujeme teplou a ozdobíme půlkou citrónu, který při konzumací použijeme na pokapání ryby.