Džem ananasový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Džem ananasový
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 40221 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 31,6mg |
Vláknina | 212,4mg |
Vitamín A | 14,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Citrony, Cukr krystal, Pepř cayenský, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Džem ananasový postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme oloupaný ananas a vložíme do hrnce spolu s citronovou šťávou a najemno nakrájenou kůrou, přilijeme vodu a dáme vařit. Po zahájení varu snížíme příkon tepla a pomalu vaříme asi 1 hodinu, až ananas změkne. |
2 | Přisypeme cukr s cayenským pepřem a dále pomalu vaříme. Přitom mícháme, dokud se všechen cukr nerozpustí. Poté zvýšíme příkon tepla a prudce vaříme asi 25 minut, až džem začne houstnout. |
3 | Odstavíme z plotny a necháme 10 minut chladnout. |
4 | Plníme do vypařených sklenic, které po vychladnutí uzavřeme, označíme a uložíme v chladu. |
Poznámka
Doba vaření se může prodloužit až na dvě hodiny, podle toho zda je džem dostatečně hustý.