Recept

Vepřové kotlety na grilu s ochuceným máslem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 40224
Kategorie: Maso

Ingredience

800 g Vepřové kotlety
Marináda
2 stroužek Česnek
20 g Koření grilovací
1 dl Olej olivový extra panenský
2 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
Lak na maso
1 ks Chilli paprička
1 dl Citronová šťáva
2 polévková lžíce Hořčice
1 ks Kapie
200 g Máslo čerstvé
20 g Pažitka
1 kávová lžička Pepř černý mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 474 kcal
Kilojoule 1 983kJ
1% Sacharidy 3 g
56% Tuky 42 g
15% Sodík 304 mg
38% Bílkoviny 21 g

Vepřové kotlety na grilu s ochuceným máslem postup přípravy receptu:

1

Máslo nakrájíme na kostky, dáme do misky a rozetřeme s prolisovaným česnekem. Přidáme hořčici, nasekanou pažitku, nasekané červenou kapii a chilli papričku, pepř, sůl. Vše dobře promícháme a zabalíme do alobalu, konce uzavřeme, odložíme do mrazicího boxu na 15 minut ztuhnout.

2

Lak: Do mísy vlijeme olej, přidáme grilovací koření, rozmačkaný česnek, pepř, sůl, promícháme a po dobu grilování potíráme maso po obou stranách.

3

Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu, rozložíme kotlety, které při pečení potíráme připraveným lakem, pečeme z každé strany přibližně 20 minut.

4

Upečené maso porcujeme na talíře a na každou kotletu položíme kolečko másla z alobalu.

5

Z mrazícího boxu vyndáme balíček v alobalu, rozbalíme, nakrájíme na 2 cm široké plátky.

Poznámka

Jídlo servírujeme teplé s opékaným bramborem a zeleninou. Ozdobíme plátkem citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept