Pstruh na másle s citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh na másle s citronem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 40226 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 ml | Citronová šťáva |
60 g | Citrony |
80 g | Máslo čerstvé |
20 g | Petržel kudrnka |
1000 g | Pstruh |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 169,0mg |
Draslík | 964,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh na másle s citronem postup přípravy receptu:
1 | Pstruhy vykucháme, očistíme, hlavu ani ploutve neodřezáváme, necháme je vcelku. Citron nakrájíme na osminky. |
2 | Pekáč nebo hlubší plech vymažeme v silné vrstvě máslem, pstruhy osolíme, na bocích uděláme dva až tři zářezy, pokapeme citronovou šťávou, vyskládáme do pekáče a dáme zapéct. Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 15 minut. V průběhu pečení pstruhy jednou obrátíme. |
3 | Upečené pstruhy vyjmeme, upravíme na oválné talíře, doplníme osminkami citronu a posypeme čerstvou petrželkou. |