Džem jahodový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Džem jahodový
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 40227 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
2 ks | Citrony |
2 kg | Cukr krystal |
2 kg | Jahody zahradní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 42,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krystal, Jahody zahradní mají zadané všechny známé hodnoty.
Džem jahodový postup přípravy receptu:
1 | Jahody opereme, zbavíme stopek a necháme okapat. Citrony omyjeme, vymačkáme a kůru nasekáme nadrobno. |
2 | Cukr dáme do mírně teplé trouby nahřát. Jahody spolu s citronovou šťávou a nasekanou kůrou vložíme do varné nádoby a zvolna zahříváme. Když jahody začnou pouštět šťávu, začneme směs míchat. Když se šťáva začne vařit, přidáme zahřátý cukr a necháme jej rozpustit. Po úplném rozpuštění cukru uvedeme směs do prudkého varu a vaříme 15-20 minut, až džem zhoustne. Odstavíme a necháme ve varné nádobě 15 minut zchladnout. |
3 | Plníme do vypařených sklenic, které uzavřeme, označíme a uložíme v chladu. |
Poznámka
Doba přípravy: je 15 minut + 15 minut potřebujeme na zchladnutí. Doba vaření se může podle hustoty prodloužit i o víc než 10 minut Tento džem výborně chutná s čerstvými croissanty a čajem.