Pstruh marinovaný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh marinovaný
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 40230 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Chléb pšeničný (bílý) |
15 g | Cibule |
10 g | Citronová kůra |
1 špetka | Feferony |
20 g | Hořčice grilovací |
80 g | Olej olivový extra panenský |
5 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
1000 g | Pstruh |
8 g | Sůl |
3 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 145,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Citronová kůra, Feferony, Paprika mletá sladká, Pstruh, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice grilovací, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh marinovaný postup přípravy receptu:
1 | Pstruhy vyvrhneme, očistíme, důkladně omyjeme, na bocích od hřbetu dolů dvakrát nařízneme, aby se marináda dostala pod kůži. V misce smícháme olej s pikantní hořčicí, přisypeme papriku, špetku drcených feferonek, pepř, sůl, zázvor, nastrouhanou cibuli a citronovou kůru. Dobře rozmícháme a touto marinádou pstruhy pečlivě potřeme. Dáme je do chladu aspoň hodinu uležet. |
2 | Pstruhy smažíme v teflonové pánvi po obou stranách dorůžova. V létě můžeme takto marinované pstruhy grilovar na zahradním grilu. |
3 | Podáváme s bílým chlebem. |