Marmeláda z jahod - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marmeláda z jahod
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 40234 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
2 ks | Citrony |
2 kg | Cukr krystal |
2 kg | Jahody zahradní |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 42,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krystal, Jahody zahradní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Marmeláda z jahod postup přípravy receptu:
1 | Jahody opereme, zbavíme stopek a necháme okapat. Citróny omyjeme, vymačkáme z nich šťávu. Kůru nasekáme nadrobno. |
2 | Jahody spolu s citrónovou šťávou a nakrájenou kůrou vložíme do varné nádoby a za stálého míchání pomalu zahříváme tak dlouho, až jahody začnou pouštět šťávu. |
3 | Zvýšíme příkon tepla, uvedeme do varu a přisypeme cukr se solí. |
4 | Zprudka vaříme 15-20 minut, až směs zhoustne. Odstavíme z ohně a necháme marmeládu hodinu chladnout. |
5 | Plníme do vypařených sklenic, které uzavřeme, označíme a uložíme v chladu. |
Poznámka
Do času potřebného k přípravě není započítána hodina, po kterou necháváme marmeládu chladnout