Recept

Pomerančové lanýže v hořké čokoládě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 40238

Ingredience

80 g Creme double
1 polévková lžíce Likér pomerančový
30 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Oříšky piniové
225 g Poleva čokoládová bílá
100 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 129 kcal
Kilojoule 541kJ
3% Sacharidy 10 g
13% Tuky 10 g
1% Sodík 14 mg
3% Bílkoviny 2 g

Pomerančové lanýže v hořké čokoládě postup přípravy receptu:

1

Do hrnce dáme máslo, přilijeme creme double a za stálého mícháme minutu povaříme. Čokoládovou polevu rozdrobíme a mícháme, dokud se poleva nerozpustí. Nakonec do směsi přimícháme pomerančový likér.

2

Dortovou formu vyložíme potravinovou fólií, naplníme směsí a uložíme na 120 minut do chladničky.

3

Poté formu vyjmeme a ze směsi tvarujeme kuličky, opět uložíme asi na 30 minut ztuhnout do chladničky.

4

Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a pomerančové kuličky v ní máčíme. Kuličky necháme okapat na pečícím papíře a zdobíme nasekanými piniovými oříšky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept