Pomerančové lanýže v hořké čokoládě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančové lanýže v hořké čokoládě
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40238 |
Kategorie: | Bonbony, čokolády, karamely |
Ingredience
100 g | Čokoláda hořká |
80 g | Creme double |
1 polévková lžíce | Likér pomerančový |
30 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Oříšky piniové |
225 g | Poleva čokoládová bílá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 59,1mg |
Vláknina | 207,2mg |
Vitamín A | 0,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Oříšky piniové mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká, Creme double, Likér pomerančový, Máslo čerstvé, Poleva čokoládová bílá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančové lanýže v hořké čokoládě postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce dáme máslo, přilijeme creme double a za stálého mícháme minutu povaříme. Čokoládovou polevu rozdrobíme a mícháme, dokud se poleva nerozpustí. Nakonec do směsi přimícháme pomerančový likér. |
2 | Dortovou formu vyložíme potravinovou fólií, naplníme směsí a uložíme na 120 minut do chladničky. |
3 | Poté formu vyjmeme a ze směsi tvarujeme kuličky, opět uložíme asi na 30 minut ztuhnout do chladničky. |
4 | Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a pomerančové kuličky v ní máčíme. Kuličky necháme okapat na pečícím papíře a zdobíme nasekanými piniovými oříšky. |