Polévka s houbami a těstovinovou rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s houbami a těstovinovou rýží
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4024 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
375 g | Houby čerstvé |
90 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
315 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
125 g | Těstovinová rýže |
2000 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 58,5mg |
Draslík | 552,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 108,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Těstovinová rýže, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s houbami a těstovinovou rýží postup přípravy receptu:
1 | Česnek a cibuli nakrájíme a na rozehřátém másle při nízké teplotě orestujeme. Poté přidáme na tenké plátky nakrájené houby a asi 5min podusíme. Několik plátků hub si odložíme na dozdobení. |
2 | Přilijeme kuřecí vývar a několik minut provaříme. |
3 | Mezitím uvaříme v osolené vodě těstovinovou rýži al dente a scedíme. |
4 | Vývar s houbami necháme trochu vychladnout, rozmixujeme, nalijeme zpět do hrnce, vmícháme těst. rýži a smetanu a prohřejeme. |
5 | Dochutíme solí a pepřem. Rozdělíme do misek, dozdobíme zbylými plátky hub a podáváme. |