Jednoduchý recept

Plněné žampiony rýží

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 40242

Ingredience

4 plátek Chléb toastový
4 ks Cibulka jarní
100 g Houby čerstvé
50 g Rajčata sušená sterilovaná
75 g Rýže předvařená (parboiled)
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
1,5 dl Víno červené
4 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 226 kcal
Kilojoule 945kJ
8% Sacharidy 31 g
6% Tuky 5 g
8% Sodík 157 mg
23% Bílkoviny 13 g

Plněné žampiony rýží postup přípravy receptu:

1

Oloupeme žampiony, odřízneme nožky a položíme stranou dolů. Pokrájené nožky dáme do hrnce. Rozehřejeme troubu na 190 stupňů Celsia.

2

Do hrnce přidáme lesní houby, červené víno a pokrájená usušená rajčata. Přivedeme k varu a pod pokličkou necháme 3 minuty, aby houby změkly. Necháme okapat, okapanou šťávu uschováme a houby dáme do malé misky. Vmícháme nasekané jarní cibulky a uvařenou rýži, osolíme a opepříme. Směs dáme do kloboučků a posypeme nastrouhaným parmezánem.

3

Houby rozložíme na plech a polijeme uschovanou šťávou. Pečeme 25 minut.

4

Předehřejeme gril, kůrku z krajíců chleba odkrojíme a krajíce dáme na gril, aby po obou stranách zhnědly.

5

Houby necháme okapat a dáme každou na jeden toast, ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept