Plněné žampiony rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné žampiony rýží
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 40242 |
Ingredience
4 plátek | Chléb toastový |
4 ks | Cibulka jarní |
100 g | Houby čerstvé |
50 g | Rajčata sušená sterilovaná |
75 g | Rýže předvařená (parboiled) |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
1,5 dl | Víno červené |
4 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 4,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 387,8mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cibulka jarní, Rajčata sušená sterilovaná, Rýže předvařená (parboiled), Sýr Parmezán, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné žampiony rýží postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme žampiony, odřízneme nožky a položíme stranou dolů. Pokrájené nožky dáme do hrnce. Rozehřejeme troubu na 190 stupňů Celsia. |
2 | Do hrnce přidáme lesní houby, červené víno a pokrájená usušená rajčata. Přivedeme k varu a pod pokličkou necháme 3 minuty, aby houby změkly. Necháme okapat, okapanou šťávu uschováme a houby dáme do malé misky. Vmícháme nasekané jarní cibulky a uvařenou rýži, osolíme a opepříme. Směs dáme do kloboučků a posypeme nastrouhaným parmezánem. |
3 | Houby rozložíme na plech a polijeme uschovanou šťávou. Pečeme 25 minut. |
4 | Předehřejeme gril, kůrku z krajíců chleba odkrojíme a krajíce dáme na gril, aby po obou stranách zhnědly. |
5 | Houby necháme okapat a dáme každou na jeden toast, ihned podáváme. |