Jahodové carré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodové carré
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40244 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
70 g | Cukr krupice |
2 ks | Cukr vanilka |
500 g | Jahody zahradní |
250 ml | Mléko polotučné |
35 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
180 ml | Smetana 12% (konzumní) |
30 g | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 73,5mg |
Draslík | 115,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodové carré postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. V misce rozšleháme vejce společně se lžící vody, 30 g cukru a 1/2 balení vanilkového cukru. Do vaječné směsi přimícháme 10 g škrobu, mouku, kypřící prášek do pečiva a špetku soli. Vypracujeme těsto. |
2 | Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozetřeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 12 minut. Poté těsto vyklopíme na utěrku a posypeme moučkovým cukrem. |
3 | Zbytek škrobu rozmícháme v misce s mlékem a vanilkovým cukrem. Zbytek mléka necháme projít varem, pak do něj přimícháme rozmíchanou směs, chvilku ji povaříme a pak přimícháme zbytek cukru a smetanu. Směs necháme zchladnout a pak natřeme na koláč. |
4 | Jahody očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. |
5 | Koláč nakrájíme na 8 čtverců a servírujeme na připravené talíře. Zdobíme plátky jahod a servírujeme. |