Jednoduchý recept

Džem rajčatový

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 40245

Ingredience

2 ks Citrony
3 kg Cukr krupice
3 kg Rajčata

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 102 kcal
Kilojoule 425kJ
7% Sacharidy 26 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 2 mg
0% Bílkoviny 0 g

Džem rajčatový postup přípravy receptu:

1

Cukr dáme do mírně teplé trouby nahřát.

2

Citróny omyjeme, vymačkáme z nich šťávu a kůru nasekáme na jemno.

3

Rajská jablíčka spaříme vařící vodou a oloupeme. Nahrubo je nasekáme, vložíme do varné nádoby, přidáme citrónovou šťávu a najemno nakrájenou kůru a za mírné teploty vaříme, až směs změkne.

4

Přisypeme zahřátý cukr a mícháme tak dlouho, dokud se zcela nerozpustí.

5

Zvýšíme příkon tepla, směs přivedeme do varu a vaříme asi 30 minut, dokud džem nezhoustne (doba varu může být i delší, je odvislá od množství vody v rajčatech obsažené).

6

Plníme do vypařených sklenic, které uzavřeme, označíme a uložíme v chladu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept