Pomerančová granita - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančová granita
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40248 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
6 polévková lžíce | Likér pomerančový |
1 ks | Limetka |
500 ml | Pomerančová šťáva |
150 ml | Víno bílé |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 197,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Limetka, Pomerančová šťáva, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér pomerančový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančová granita postup přípravy receptu:
1 | V hrnci ohřejeme 250 ml vody a necháme v ní rozpustit cukr. Pak necháme zchladnout. Pomerančovou šťávu smícháme s cukrovou vodou a bílým vínem. |
2 | Směs dáme do plastové mísy a uložíme na 5 hodin do mrazáku. Když tekutina podél okrajů nádoby začne mrznout, pomocí lžíce ji důkladně promícháme. Během mražení tento postup asi 4x zopakujeme. |
3 | Do vychlazených sklenic dáme po 1 lžíci pomerančového likéru. Pomocí lžíce granitu škrábeme a vrstvíme do sklenic. Zdobíme plátkem limetky a ihned podáváme. |