Zelí dušené se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelí dušené se smetanou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 4025 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
10 g | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 190,0mg |
---|---|
Cholesterol | 31,0mg |
Draslík | 18,9mg |
Vláknina | 133,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 68,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelí dušené se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Hlávkové zelí nakrájíme na proužky, dáme je na rozehřáté máslo, osolíme a mírně podlijeme. Dusíme téměř doměkka. |
2 | Potom přilijeme smetanu a dodusíme. Nakonec přidáme nasekaný kopr a odstavíme z ohně. |
3 | Podáváme s bramborami. |