Rýžový koláč s třešněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový koláč s třešněmi
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40250 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
175 g | Cukr krupice |
8 ks | Jahody zahradní |
1 l | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Oříšky piniové |
300 g | Rýže dlouhozrnná |
2 ks | Skořice celá |
500 ml | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 g | Třešně |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vanilkový lusk |
6 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 222,6mg |
Draslík | 226,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 249,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 846,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 65,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Jahody zahradní, Oříšky piniové, Skořice celá, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Rýže dlouhozrnná, Smetana 12% (konzumní), Třešně, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový koláč s třešněmi postup přípravy receptu:
1 | V hrnci smícháme mléko, sůl, vanilku, celou skořici, citronovou kůru a přivedeme k varu. Rýži propláchneme a v horkém mléce vaříme asi 25 minut. Pak odstraní celou skořici a přimícháme cukr. Želatinu namočíme do studené vody na 10 minut a necháme změknout. Pak ji vymačkáme a přimícháme společně se žloutkem do rýže. |
2 | Z bílků ušleháme tuhý sníh, ze smetany ušleháme šlehačku. Šlehačku smícháme s vypeckovanými třešněmi a nasekanými piniovými oříšky. Sníh postupně přimícháváme do vychladlé rýže a nakonec přimícháme šlehačku s třešněmi. Takto připravenou směsí naplníme formu na srnčí hřbet a vložíme na 4 hodiny ztuhnout do chladničky. |
3 | Rýžový koláč vyklopíme z formy, krájíme na plátky a servírujeme na připravené talíře. Zdobíme plátky jahod. |