Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 40252
Kategorie: Pěny

Ingredience

30 g Čokoláda hořká
3 polévková lžíce Oříšky piniové
20 ml Rum
180 ml Sirup Golden
400 ml Smetana 12% (konzumní)
3 ks Vaječný žloutek slepičí
3 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 316 kcal
Kilojoule 1 322kJ
9% Sacharidy 31 g
24% Tuky 18 g
5% Sodík 91 mg
10% Bílkoviny 6 g

Golden mousse postup přípravy receptu:

1

Ve studené vodě necháme změknout 10 minut želatinu. Pak ji vyndáme a vymačkáme. Golden sirup mírně ohřejeme a želatinu v něm rozpustíme.

2

V misce vyšleháme do pěny žloutky, pak přimícháme golden sirup se želatinou a rumem.

3

Ze smetany vyšleháme šlehačku a opatrně ji přimícháme do krému z golden sirupu. Směs nalijeme do připravených sklenic a necháme 60 minut v chladničce tuhnout.

4

Zdobíme nasekanými piniovými oříšky a nastrouhanou hořkou čokoládou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept