Recept

Mangový sorbet s pomeranči

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 40254

Ingredience

5 polévková lžíce Cukr třtinový
4 polévková lžíce Likér pomerančový
1 ks Limetka
4 ks Mango
2 ks Pomeranče
4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
3 polévková lžíce Rum
400 ml Čaj zelený

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 165 kcal
Kilojoule 689kJ
11% Sacharidy 39 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 5 mg
2% Bílkoviny 1 g

Mangový sorbet s pomeranči postup přípravy receptu:

1

Uvaříme zelený čaj, necháme vylouhovat a přimícháme třtinový cukr. Mango omyjeme, očistíme a dužinu nakrájíme na kostičky, které pomoci ručního mixéru rozmixujeme na pyré, poté smícháme se zeleným čajem.

2

Limetku omyjeme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme.

3

Limetkovou kůru a šťávu smícháme s mangovou směsí. Vše ještě jednou rozmixujeme a přidáme pomerančový likér.

4

Sorbet vložíme do mísy a na 8 hodin uložíme do mrazáku. V průběhu mražení sorbet opakovaně promícháváme.

5

Pomeranče oloupeme, plátky pomerančů zbavíme i slabé slupky a nakrájíme na větší kousky. Rum smícháme s pomerančovou šťávou a přelijeme pomerančové plátky. Necháme 30 minut marinovat.

6

Mangový sorbet servírujeme na připravené talíře a podáváme s marinovaným pomerančem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept