Třešňový flan - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Třešňový flan
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40258 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
175 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Džem třešňový |
2 polévková lžíce | Džus třešňový |
300 g | Kompot třešňový |
300 ml | Mléko polotučné |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 185,2mg |
Draslík | 126,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 188,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kompot třešňový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem třešňový, Mléko polotučné, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Džus třešňový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Třešňový flan postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Třešně scedíme, šťávu zachytíme a třešně necháme okapat. V kastrůlku smícháme 50 g cukru s třešňovou šťávou, třešňový džem a necháme projít varem. |
2 | Do ohnivzdorné formy nalijeme třešňovou směs a necháme želírovat v chladničce. Vejce smícháme se zbytkem cukru a metličkou přimícháme smetanu a mléko. Nakonec přimícháme limetkovou kůru a nalijeme do formy k třešňové směsi. |
3 | Třešňový flan pečeme v předehřáté troubě ve vodní lázni. Poté dáme vychladnout, vyklopíme a podáváme zdobené třešněmi. |