Recept

Krůta na dvou druzích šťáv

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 40262

Ingredience

1 kávová lžička Chilli koření mleté
2 ks Cibule
2 kávová lžička Kmín drcený
4 kg Krůta
100 g Máslo čerstvé
100 g Olej rostlinný
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Zázvor mletý
4 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,048 kcal
Kilojoule 4 384kJ
2% Sacharidy 6 g
53% Tuky 39 g
23% Sodík 467 mg
282% Bílkoviny 159 g

Krůta na dvou druzích šťáv postup přípravy receptu:

1

Krůtu očistíme a naporcujeme. Šafrán rozmícháme v malém množství vody se špetkou soli a směsí důkladně potřeme maso.

2

Vložíme do kastrolu, přidáme 30 g másla, 30 g oleje, nakrájenou cibuli, utřený česnek, papriku a všechno ostatní koření. Ochutíme solí, zalijeme vroucí vodou, zakryjeme a dusíme doměkka.

3

Poté maso vyjmeme a šťávu povaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Ve zvlášní nádobě rozpálíme zbylé máslo a olej, maso orestujeme ze všech stran. Rozdělíme na talíře a přelijeme směsí obou šťáv.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept