Recept

Rýžový nákyp s kandovaným ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 40264

Ingredience

50 g Brusinky
75 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
50 g Hrozinky
100 g Kandované ovoce
350 ml Mléko polotučné
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
25 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
225 g Rýže dlouhozrnná
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 432 kcal
Kilojoule 1 806kJ
19% Sacharidy 67 g
83% Tuky 62 g
5% Sodík 109 mg
19% Bílkoviny 10 g

Rýžový nákyp s kandovaným ovocem postup přípravy receptu:

1

Ve vroucí osolené vodě uvaříme rýži podle návodu na obalu. Pak ji scedíme a necháme vychladnout.

2

Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia. Ve velké míse rozmícháme mléko, máslo, vejce, cukr, vanilkový cukr, pomerančovou kůru, mletou skořici, muškátový oříšek, hrozinky, brusinky a kandované ovoce. Nakonec přimícháme uvařenou rýži.

3

Zapékací mísu naplníme rýžovou směsí a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 60 minut. Po upečení necháme chvilku zchladnout a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept