Recept

Fazolový salát s čabajkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 40268
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Cibule červená
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kg Fazolky mražené
300 g Klobása - Čabajka
20 g Kopr čerstvý
1 dl Ocet ze šampaňského - Balsamic
1 dl Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 507 kcal
Kilojoule 2 122kJ
6% Sacharidy 20 g
55% Tuky 41 g
7% Sodík 138 mg
27% Bílkoviny 15 g

Fazolový salát s čabajkou postup přípravy receptu:

1

Klobásu nakrájíme na kolečka a na pánvi za stálého obracení opečeme, aby změkla, asi tak 5 minut, a dáme stranou.

2

Zelené fazolky opláchneme a ve vroucí vodě povaříme přibližně 5 minut doměkka. Scedíme, opět opláchneme pod tekoucí studenou vodou, nakrájíme na půlky a dáme do salátové mísy, kam přidáme vychladlou klobásu, drobně nakrájenou cibuli, nasekanou petrželovou nať, nasekaný kopr, olej, vymačkanou šťávu z 1 ks citrónu, dobře promícháme a podle vlastní chutě přidáme ocet, sůl a pepř. Ještě jednou zamícháme a porcujeme na talíře anebo do salátových menších misek.

Poznámka

Fazolový salát servírujeme studený s opečeným chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept