Salát z růžičkové kapusty a rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z růžičkové kapusty a rajčat
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 40270 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Kapusta růžičková |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 156,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z růžičkové kapusty a rajčat postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou růžičkovou kapustu krátce povaříme, vyjmeme a necháme okapat. |
2 | Omytá rajčata nakrájíme na plátky a v míse promícháme s růžičkami kapusty. Salát posypeme oloupanou, jemně nasekanou cibulí. |
3 | Z vody, octa, oleje, cukru, soli a pepře umícháme zálivku a salát jí přelijeme. |