Recept

Italské rizoto s prosciuttem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 40276

Ingredience

1 ks Cibule
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Prosciutto sušené
300 g Rýže Arborio
30 g Sýr Parmezán
1 l Vývar drůbeží
0,5 kávová lžička Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 496 kcal
Kilojoule 2 077kJ
13% Sacharidy 45 g
19% Tuky 14 g
30% Sodík 605 mg
15% Bílkoviny 8 g

Italské rizoto s prosciuttem postup přípravy receptu:

1

Kuřecí vývar necháme zvolna vařit. Ve dvou lžících horkého vývaru rozpustíme šafrán. V jiném hrnci na másle a oleji osmažíme cibulku a na proužky nakrájené prosciutto. Přisypeme propláchnutou rýži a 5 minut restujeme. Zalijeme třetinou vývaru a zamícháme. Přiklopíme pokličkou a kontrolujeme, zda se vývar vsákl. Po vsáknutí vývaru průběžně doléváme další vývar a mícháme. Rýže by měla být hotová asi za 25 minut.

2

Po 10 minutách přidáme šafrán a po 20 minutách vypneme. Je-li rýže měkká, vmícháme pepř a nastrouhaný sýr. Při podávání ještě posypeme sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept