Paella se slávkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paella se slávkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | tejnecka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 40282 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
55 g | Hrášek mražený |
300 g | Kuřecí prsa |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
500 g | Mušle slávky |
100 ml | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 g | Rýže dlouhozrnná |
55 g | Salám Chorizo |
250 g | Vepřové maso libové |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 93,0mg |
Draslík | 553,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 702,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek mražený, Kurkuma, Mušle slávky, Paprika červená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rýže dlouhozrnná, Salám Chorizo, Vepřové maso libové, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paella se slávkami postup přípravy receptu:
1 | Ve velké pánvi na rozehřátém oleji 3 minuty zvolna opékáme kuřecí a vepřové maso nakrájené na proužky. Vyjmeme z pánve a odložíme stranou. Vložíme nakrájenou cibuli, papriku a chorizo a restujeme 5 minut. Přisypeme propláchnutou rýži a 2 minuty mícháme. |
2 | Přilijeme vývar, přidáme kurkumu a pepř, přivedeme k varu. Na mírném ohni 5 minut povaříme. Přidáme slávky a hrášek, přiklopíme a vaříme 5 minut, dokud se slávky neotevřou. Zavřené slávky odstraníme. Přidáme kuřecí a vepřové maso a odkryté vaříme 5-10 minut, dokud se nevstřebá vývar a rýže nezměkne. |