Bylinkové máslo s pepřem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinkové máslo s pepřem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 40284 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
10 g | Estragon |
10 g | Kopr čerstvý |
250 g | Máslo jihočeské |
10 g | Máta |
10 g | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 73,1mg |
Vláknina | 504,2mg |
Vitamín A | 256,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Estragon, Kopr čerstvý, Máta, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo jihočeské, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinkové máslo s pepřem postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme, nakrájíme, dáme do mixéru, přidáme na kostky nakrájené máslo, estragon, nasekanou petrželovou nať, nasekaný kopr, mátu, nakrájenou pažitku, vymačkanou šťávu z 1 ks citrónu a vše důkladně rozmixujeme. Ochutnáme a podle vlastní chuti osolíme, opepříme, rozmícháme a směs přeložíme na pergamenový papír, zabalíme do tvaru knedlíku, konce prohneme a dáme do ledničky, aby směs ztuhla. |
Poznámka
Bylinkové máslo používáme ke grilování ryb, různého masa, ale také k pečení masa v troubě.