Holubí kořeněné kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holubí kořeněné kari
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40292 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
4 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 ks | Holoubata |
0,3 kávová lžička | Hřebíček |
2 kávová lžička | Kari koření |
2 kávová lžička | Kmín drcený |
150 g | Kokos - mletý (Kopra) |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 285,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 373,4mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Citronová šťáva, Holoubata, Hřebíček, Kari koření, Kmín drcený, Skořice mletá, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos - mletý (Kopra), Máslo čerstvé, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holubí kořeněné kari postup přípravy receptu:
1 | Holoubátka očistíme, vykucháme a rozpůlíme. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek utřeme a společně osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme všechno koření, rozvařený kokos, mírně podlijeme a dusíme cca 10 minut. |
2 | Poté vložíme maso, osolíme, přisypeme nasekanou petrželku, nakrájené brambory a necháme dále dusit. Dle potřeby průběžně podléváme vodou. |
3 | Na závěr maso dochutíme šťávou vymačkanou z 1/2 citronu a podáváme. |