Míchaná vejce po indicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Míchaná vejce po indicku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 40294 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 491,2mg |
Draslík | 263,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Sůl, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Míchaná vejce po indicku postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném másle osmahneme dozlatova. Vejce rozšleháme se solí, zázvorem a jemně nasekanými feferonkami. Vlijeme na cibulku a mícháme do zhoustnutí. |
2 | Hotová vejce posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a podáváme. |