Jednoduchý recept

Pivovarský tokáň

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 403
Kategorie: Maso

Ingredience

15 g Česnek
200 g Cibule
1 g Nové koření mleté
1 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
0,5 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
50 g Strouhanka
40 g Sůl
100 g Sýr Eidam uzený 45%
100 g Tuk
1000 g Vepřový bok
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 684 kcal
Kilojoule 2 860kJ
2% Sacharidy 7 g
88% Tuky 66 g
82% Sodík 2 g
23% Bílkoviny 13 g

Pivovarský tokáň postup přípravy receptu:

1

Vepřový bůček opláchneme a zbavíme kostí a kůže. Nakrájíme jej na silnější nudle.

2

Maso společně s drobně nakrájenou cibulí osmahneme na tuku dočervena. Přidáme utřený česnek, osolíme, opepříme, přidáme nové koření a podlijeme vodou. Pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení masem mícháme a doléváme teplou vodou.

3

Téměř měkké maso zasypeme prosátou strouhankou, zalijeme pivem a dodusíme.

4

Při podávání jednotlivé porce posypeme strouhaným uzeným sýrem a omytou, jemně nasekanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept