Hlávkové zelí s pomerančovou šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkové zelí s pomerančovou šťávou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 40300 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
3 polévková lžíce | Marmeláda pomerančová |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Pomeranče |
2 polévková lžíce | Sirup javorový |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 236,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Marmeláda pomerančová, Pomeranče, Sirup javorový, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkové zelí s pomerančovou šťávou postup přípravy receptu:
1 | Hlávku zelí nakrouháme najemno. Vymačkáme šťávu ze 2 pomerančů. Smícháme vymačkanou pomerančovou šťávu, javorový sirup, olivový olej, pomerančovou marmeládu a směs osolíme. |
2 | Zelí promícháme s polovinou pomerančového nálevu, dáme na plech a vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Pečeme 15 minut, plech z vyndáme z trouby, na zelí nalijeme druhou polovinu směsi, vrátíme do trouby a pečeme dalších 10 minut. |
3 | Zelí je hotové, když začne na okrajích hnědnout. |