Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 40301
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
60 g Lupínky kukuřičné
10 g Majoránka
1 dl Olej slunečnicový
10 g Oregano sušené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Pórek
1 kg Rajčata
1 kávová lžička Sůl
150 g Švestky
1 ks Vejce slepičí
500 g Vepřové maso mleté
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 491 kcal
Kilojoule 2 054kJ
7% Sacharidy 25 g
48% Tuky 36 g
15% Sodík 295 mg
33% Bílkoviny 19 g

Grilované čevapčiči postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vodu, dáme do ní sušené švestky a necháme projít varem, pórek nakrájíme na tenké kolečka a vložíme do vřící vody ke švestkám, aby pórek změkl, scedíme, necháme vychladnout, švestky vypeckujeme, nakrájíme na kostky a dáme spolu s pórkem do mísy, kam přidáme mleté maso, oloupaný a na kolečka nakrájený česnek, jáhlové lupínky, rozklepneme 1 celé vejce, posypeme majoránkou, podle chuti osolíme, opepříme, dobře rukou promícháme a z těsta tvarujeme šišky, silné 4 cm a dlouhé 10 cm.

2

Na olejem potřený a středně rozehřátý gril, do středu na mřížku, naskládáme připravené čevapčiči a okolo obložíme půlkami rajčat, které posypeme oreganem. Maso obracíme na každou stranu a pečeme nejdéle 15 minut, rajčata 10 minut.

3

Upečené čevapčiči přímo z grilu spolu s rajčaty porcujeme na talíře.

Poznámka

Grilované čevapčiči servírujeme teplé na vyhřátém talíři s opečenými rajčaty a bramborovou kaší jako přílohou. Ozdobíme plátkem citronu, kterým pokapeme maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept