Grilované čevapčiči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované čevapčiči
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 40301 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
60 g | Lupínky kukuřičné |
10 g | Majoránka |
1 dl | Olej slunečnicový |
10 g | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Pórek |
1 kg | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Švestky |
1 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřové maso mleté |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 100,9mg |
Draslík | 801,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,5mg |
Vitamín E | 8,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Majoránka, Olej slunečnicový, Oregano sušené, Rajčata, Sůl, Švestky, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lupínky kukuřičné, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované čevapčiči postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vodu, dáme do ní sušené švestky a necháme projít varem, pórek nakrájíme na tenké kolečka a vložíme do vřící vody ke švestkám, aby pórek změkl, scedíme, necháme vychladnout, švestky vypeckujeme, nakrájíme na kostky a dáme spolu s pórkem do mísy, kam přidáme mleté maso, oloupaný a na kolečka nakrájený česnek, jáhlové lupínky, rozklepneme 1 celé vejce, posypeme majoránkou, podle chuti osolíme, opepříme, dobře rukou promícháme a z těsta tvarujeme šišky, silné 4 cm a dlouhé 10 cm. |
2 | Na olejem potřený a středně rozehřátý gril, do středu na mřížku, naskládáme připravené čevapčiči a okolo obložíme půlkami rajčat, které posypeme oreganem. Maso obracíme na každou stranu a pečeme nejdéle 15 minut, rajčata 10 minut. |
3 | Upečené čevapčiči přímo z grilu spolu s rajčaty porcujeme na talíře. |
Poznámka
Grilované čevapčiči servírujeme teplé na vyhřátém talíři s opečenými rajčaty a bramborovou kaší jako přílohou. Ozdobíme plátkem citronu, kterým pokapeme maso.