Recept

Bramborovo-rýžové smažené krokety

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 40304
Kategorie: Přílohy

Ingredience

2 ks Brambory
1 stroužek Česnek
2 ks Cibule červená
2 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
85 g Rýže dlouhozrnná
6 polévková lžíce Sezam - semena
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 235 kcal
Kilojoule 985kJ
9% Sacharidy 34 g
12% Tuky 9 g
10% Sodík 201 mg
12% Bílkoviny 7 g

Bramborovo-rýžové smažené krokety postup přípravy receptu:

1

Uvaříme rýži, scedíme jí a rozprostřeme na mělký talíř, aby vychladla. Čas od času ji promícháme vidličkou. Tím zabráníme vytvoření hrudek.

2

Dvě velké brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Na malé kousky nakrájíme oloupanou červenou cibuli, česnek utřeme se solí a nasekáme petrželku. Brambory vložíme do osolené vroucí vody, na mírném ohni vaříme 10-15 minut. Když změknou, vodu slijeme a brambory rozmačkáme na kaši.

3

Tu smícháme s vychladlou rýží, přidáme připravenou cibuli, česnek a petrželku, osolíme, opepříme a důkladně prohněteme.

4

Ze směsi vytvoříme válečky, které obalíme v sezamových semínkách.

5

Do větší pánve se silnějším dnem nalijeme asi 1 cm oleje. Krokety vložíme do rozpáleného oleje a za občasného zamíchání smažíme 2-3 minuty dozlatova.

Poznámka

V čase určeném na přípravu není uvedena hodina, kterou potřebujeme na vychladnutí kroket.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept