Nakládaný hermelín - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nakládaný hermelín
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 40308 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
8 ks | Chilli paprička zelená |
3 ks | Cibule |
20 g | Koření mexické |
1 l | Olej olivový |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
3 ks | Paprika červená |
720 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 43,2mg |
Draslík | 104,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 658,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Koření mexické, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Sýr Hermelín (Camember, Encián), Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nakládaný hermelín postup přípravy receptu:
1 | Papriky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka, česnek oloupeme a prolisujeme do misky, kam přidáme olej, sůl, pepř a vše promícháme. Hermelíny rozřízneme na 2 kolečka a potřeme každé kolečko česnekovou směsi. Na jednu půlku sýra položíme kolečko cibule, plátek papriky, posypeme kořením, přikryjeme druhou půlkou. |
2 | Naplněné hermelíny naskládáme do uzavírací nádoby, kolík máme hermelínu, takový počet dáme do nádoby kulatých feferonek. Celé je zalijeme olejem, nádobu uzavřeme a necháme odležet, aby hermelíny změkly. |
Poznámka
Podáváme studené, obě kolečka naaranžujeme ta mělký talíř, přidáme 1 feferonku, ozdobíme petrželovou nati. Příloha: čerstvý chléb